Για να μας βρείτε εύκολα

Η πλήρης ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι:
http://thalis kai filoi ston evripidi.blogspot.com (χωρις τα κενά).

Πιό απλά εάν δεν θυμάστε την μακαρόνι διευθυνσή μας, ψάξτε στο google θαλης ευριπιδης ή thalis evripidis

Επισκεφθείτε μας και στο facebook. To group μας λέγεται ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Για τη λέσχη μας

Θαλής + Φίλοι στον Ευριπίδη


Θαλής και Φίλοι στον Ευριπίδη

Ποιός είναι ο Θαλής;
Μα το θεώρημα του Θαλή δεν το θυμάστε από το σχολείο; Δυό παράλληλες που τέμνονται απο μια τρίτη ευθεία... έχουν τις εντός, εκτός και επι τα αυτά μέρη γωνίες ίσες, και τις εντός εναλλάξ γωνίες ίσες και μπορούμε να υπολογίσουμε αναλογίες ...

Και οι Φίλοι; Μα εμείς που μαζευόμαστε μια φορά το μήνα και κουβεντιάζουμε ένα βιβλίο με μαθηματικό περιεχόμενο. Έτσι είμαστε μιά λέσχη μαθηματικής λογοτεχνίας. Ανταλλάσουμε τις σκέψεις μας και περνάμε πολύ καλά.

Στον Ευριπίδη; Ο Ευριπίδης είναι το υπέροχο βιβλιοπωλείο που μας φιλοξενεί και έκανε τόσα πολλά για να μας συντονίσει. Χώρια απο τα υπέροχα βιβλία του, βρίσκουμε στο καφέ πολύ καλό καπουτσίνο και ολόφρεσκους χυμούς. Χωρίς τον Ευριπίδη δεν θα βρισκόμασταν... τόσο εύκολα.

Και αυτό είναι το BLOG μας. Γιατί δεν προλαβαίνουμε να τα πούμε όλα σε δύο ώρες που απο φέτος τις κάνουμε τρείς. Και γιατί ίσως να ψάξουμε που τέμονται οι παράλληλες ζωές μας κι' ακόμα πιό πολύ ίσως βρούμε τις εντος, εκτός και επι τα αυτά μέρη ισοτητές μας, τις αναλογίες μας, και ίσως ίσως να βάλουμε κι εμείς, μαζί και όχι ο καθένας μόνος του, λίγη, τοση δα συμμετρία σ' αυτή την ασσύμετρη χώρα.

Λοιπόν φίλες και φίλοι, καλωσορίσατε στην νέα περίοδο της λέσχης ανάγνωσης μαθηματικής λογοτεχνίας στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στο Χαλάνδρι. Σχολιάστε, γράψτε ελεύθερα, ότι θέλετε. Να είστε σίγουροι ότι ο Ίπασσος μέσα σας καθόλου δεν κιδυνεύει από το ιερατείο. Ώς Πυθαγόρειοι θα είμαστε πολύ πιό ανεκτικοί και φιλικοί. Ίδίως Φιλικοί, τι φίλοι είμαστε άλλωστε...

Καλή κατα μόνας ανάγνωση και καλό μοίρασμα και καλή χρονιά όπως λέγαμε στο σχολείο.
Καλωσορίσατε....
ΥΓ. Το site αυτό δεν έχει καμμία σχέση με το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης που φιλοξενέι την λέσχη ανάγνωσης. Ελέγχεται μόνο απο τα μέλη της λέσχης.