Για να μας βρείτε εύκολα

Η πλήρης ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι:
http://thalis kai filoi ston evripidi.blogspot.com (χωρις τα κενά).

Πιό απλά εάν δεν θυμάστε την μακαρόνι διευθυνσή μας, ψάξτε στο google θαλης ευριπιδης ή thalis evripidis

Επισκεφθείτε μας και στο facebook. To group μας λέγεται ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Θαλής + Φίλοι στον Ευριπίδη


Θαλής και Φίλοι στον Ευριπίδη

Ποιός είναι ο Θαλής;
Μα το θεώρημα του Θαλή δεν το θυμάστε από το σχολείο; Δυό παράλληλες που τέμνονται απο μια τρίτη ευθεία... έχουν τις εντός, εκτός και επι τα αυτά μέρη γωνίες ίσες, και τις εντός εναλλάξ γωνίες ίσες και μπορούμε να υπολογίσουμε αναλογίες ...

Και οι Φίλοι; Μα εμείς που μαζευόμαστε μια φορά το μήνα και κουβεντιάζουμε ένα βιβλίο με μαθηματικό περιεχόμενο. Έτσι είμαστε μιά λέσχη μαθηματικής λογοτεχνίας. Ανταλλάσουμε τις σκέψεις μας και περνάμε πολύ καλά.

Στον Ευριπίδη; Ο Ευριπίδης είναι το υπέροχο βιβλιοπωλείο που μας φιλοξενεί και έκανε τόσα πολλά για να μας συντονίσει. Χώρια απο τα υπέροχα βιβλία του, βρίσκουμε στο καφέ πολύ καλό καπουτσίνο και ολόφρεσκους χυμούς. Χωρίς τον Ευριπίδη δεν θα βρισκόμασταν... τόσο εύκολα.

Και αυτό είναι το BLOG μας. Γιατί δεν προλαβαίνουμε να τα πούμε όλα σε δύο ώρες που απο φέτος τις κάνουμε τρείς. Και γιατί ίσως να ψάξουμε που τέμονται οι παράλληλες ζωές μας κι' ακόμα πιό πολύ ίσως βρούμε τις εντος, εκτός και επι τα αυτά μέρη ισοτητές μας, τις αναλογίες μας, και ίσως ίσως να βάλουμε κι εμείς, μαζί και όχι ο καθένας μόνος του, λίγη, τοση δα συμμετρία σ' αυτή την ασσύμετρη χώρα.

Λοιπόν φίλες και φίλοι, καλωσορίσατε στην νέα περίοδο της λέσχης ανάγνωσης μαθηματικής λογοτεχνίας στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στο Χαλάνδρι. Σχολιάστε, γράψτε ελεύθερα, ότι θέλετε. Να είστε σίγουροι ότι ο Ίπασσος μέσα σας καθόλου δεν κιδυνεύει από το ιερατείο. Ώς Πυθαγόρειοι θα είμαστε πολύ πιό ανεκτικοί και φιλικοί. Ίδίως Φιλικοί, τι φίλοι είμαστε άλλωστε...

Καλή κατα μόνας ανάγνωση και καλό μοίρασμα και καλή χρονιά όπως λέγαμε στο σχολείο.

Καλωσορίσατε....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλοι μου.Αυτό το σημειωματάκι το αφήνω για να μάθω ...( αυτά που λέγαμε χθες)....

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Φίλοι στον Ευριπίδη!!!

Ανυπομονώ για την Παρασκευή να συζητήσουμε το καινούργιο βιβλίο -αν και δεν φοβάμαι ότι δεν θα προλάβω να το ολοκληρώσω! Αντίθετα τα DVD είναι έτοιμα και περιμένουν να παραδωθούν!

Ανώνυμος είπε...

Καλή σας ημέρα.

Σας στέλνω όπως υποσχέθηκα την ιστοσελίδα του άρθρου της Καθημερινής που συζητήσαμε την Παρασκευή και την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης της Ελευθεροτυπίας με τίτλο "Μαθηματικά και Λογοτεχνία".
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_07/10/2007_244300 και
http://www.enet.gr/online/online_issues?pid=51&dt=24/11/2006&id=99938924#top
Βασίλης, Ο τηλεπικοινωνιακός της παρέας

Ο Τηλεπικοινωνιακός της παρέας είπε...

Επειδή πολλοί θα αναρωτηθήτε, διαβάζοντας το "Τούρινγκ, μαθήματα αγάπης" τι είναιμποτ, παραθέτω τον ορισμό της ελληνικής ΒΙΚΙπαίδειας :
Διαδικτυακό ρομπότ
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ένα διαδικτυακό ρομπότ (internet bot) είναι ένα πρόγραμμα που εκτελεί αυτοματοποιημένες εργασίες μέσω του διαδικτύου. Ονομάζεται επίσης και web bot, web robot, WWW robot ή απλά bot.

Πίνακας περιεχομένων [Απόκρυψη]
1 Χρήσεις
2 IRC και IM
3 Κακόβουλες χρήσεις
4 Δείτε επίσης
5 Εξωτερικές συνδέσεις



[Επεξεργασία] Χρήσεις
Στις περισσότερες περιπτώσεις τα bots εκτελούν σχετικά απλές λειτουργίες που θα πρέπει να επαναληφθούν εκατοντάδες ή χιλιάδες φορές. Μία κλασσική εφαρμογή των bots είναι οι αράχνες του διαδικτύου (web spiders), οι οποίες περιφέρονται από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα και χρησιμοποιούνται για την ανάλυσή της σε ρυθμό πολλαπλάσιο απ' ότι θα μπορούσε ένας άνθρωπος. Οι μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo κοκ) χρησιμοποιούν τέτοιες αράχνες για την ανάλυση και ταξινόμηση των ιστοσελίδων σύμφωνα με διάφορες λέξεις-κλειδιά, ούτως ώστε στην συνέχεια να μπορούν να παρουσιάσουν στον χρήστη τα αποτελέσματα της αναζήτησης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τέλος, οι διάφοροι web servers μπορούν να δημιουργήσουν ένα απλό αρχείο κειμένου με το όνομα "robots.txt", το οποίο θα περιέχει κανόνες που θα πρέπει να τηρήσουν τα bots που επισκέπτονται την σελίδα. Παρόλα αυτά όμως, μπορεί κάποιο bot να αγνοήσει αυτούς τους κανόνες.

Μία άλλη χρήση των bots είναι σε εφαρμογές όπου απαιτείται υψηλή ταχύτητα απόκρισης, υψηλότερη από αυτή που έχει ο άνθρωπος (πχ bots που συμμετέχουν σε δημοπρασίες - auction-site bots) ή σε εφαρμογές όπου απαιτείται η προσομοίωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς (πχ bots που συμμετέχουν σε συζητήσεις - chat bots). Παραδείγματα της δεύτερης κατηγορίας είναι η ALICE, ο JabberWacky και η Spleak.


[Επεξεργασία] IRC και IM
Μερικά bots επικοινωνούν με άλλους χρήστες του διαδικτύου μέσω Instant Messaging (IM), Internet Relay Chat (IRC) ή κάποια άλλη διαδικτυακή εφαρμογή επικοινωνίας. Τέτοια bots έχουν σχεδιαστεί ούτως ώστε να δέχονται ερωτήσεις και να απαντούν κατάλληλα, να μεταδίδουν μετεωρολογικά δεδομένα και προγνώσεις καιρού, να μεταδίδουν τα τελικά αποτελέσματα αγώνων διαφόρων αθλημάτων, να μετατρέπουν από το ένα νόμισμα στο άλλο κοκ. Διάφορα παραδείγματα τέτοιων bots είναι ο SmarterChild στον MSN Messenger, ο Jabberwacky στον Yahoo! Messenger και ο FriendBot.

Στα κανάλια IRC χρησιμοποιούνται συχνά διάφορα bots που παρακολουθούν την συζήτηση και επεμβαίνουν προσθέτοντας το δικό τους σχόλιο μόλις εντοπίσουν ότι αναφέρθηκε κάτι. Για παράδειγμα ένα τέτοιο bot μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον διαχειριστή ενός καναλιού IRC για να κάνει παρατηρήσεις σε όσους χρησιμοποιούν χυδαία γλώσσα.


[Επεξεργασία] Κακόβουλες χρήσεις
Τα bots χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από χάκερ για τον συντονισμό και την διεξαγωγή διαδικτυακών επιθέσεων σε servers ή για άλλους σκοπούς. Ένας χάκερ συνήθως έχει στην διάθεσή του πολλά bots, τα οποία σχηματίζουν ένα δίκτυο από bots (botnet) και επιτίθενται ταυτόχρονα σε έναν server του διαδικτύου.

Γενικά μπορεί κανείς να διαχωρίσει τις κακόβουλες χρήσεις των bots σε διάφορες κατηγορίες:

Spambots: Ψάχνουν κάθε σελίδα του διαδικτύου για διευθύνσεις email, ούτως ώστε αυτές στην συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για spamming.
Bots που κατεβάζουν ολόκληρα sites και χρησιμοποιούν όλο το διαθέσιμο bandwidth του web server με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν άλλοι χρήστες (DoS - Denial of Service).
Bots που χρησιμοποιούνται από διάφορους ιούς υπολογιστών, δούρειους ίππους και σκουλήκια.
Οι υπολογιστές zombie χρησιμοποιούνται πολλές φορές για την δημιουργία bots και την διεξαγωγή διαδικτυακής επίθεσης σε έναν server.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, χρειάζεται να γνωρίζει κανείς μαθηματικά για να συμμετάσχει;
Υπάρχει συνδρομή, εγγραφή κλπ; Εάν έρθει κάποιος δοκιμαστικά;
Τί γίνεται, εάν δεν μπορέσει να έρθει σε κάποια συνάντηση;