Για να μας βρείτε εύκολα

Η πλήρης ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι:
http://thalis kai filoi ston evripidi.blogspot.com (χωρις τα κενά).

Πιό απλά εάν δεν θυμάστε την μακαρόνι διευθυνσή μας, ψάξτε στο google θαλης ευριπιδης ή thalis evripidis

Επισκεφθείτε μας και στο facebook. To group μας λέγεται ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Ο κρατούμενος μηδέν... Τα σχολιά σας εδώ...

Πρώτα πρώτα καλή μας χρονιά.

Είπαμε για ευκολία να μαζεύουμε τα σχόλια για το τελευταίο βιβλίο που διαβάζουμε κάτω από ένα post.

Αφήστε λοιπόν εδώ τα σχόλια σας για το Βιβλίο
Ο κρατούμενος μηδέν, του Γιάννη Καρβέλη
που θα συζητήσουμε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008, ώρα 18:00.

Καλά σχόλια!


6 σχόλια:

Unknown είπε...

Σχόλια για τον "κρατούμενο μηδεν" ... μηδέν! Ομολογώ πως, αν και ανήκω στους σκληροπυρηνικούς της ομάδας, δεν έχω διαβάσει ακόμα ούτε γραμμή.

Τις ευχές μου σε όλους θέλω να στείλω. Εύχομαι καλή χρονιά, με πολλές, έντονες συναντήσεις της λέσχης μας!

Γενικώς εύχομαι υγεία και ειδικώς εύχομαι φώτιση ... μήπως βρει κάποιος ποιος πήγε το dvd, ποιος το μοντάρισε, ποιος και γιατί έδωσε τα 5.000.000.Ίσως έτσι βρούμε εμείς οι "απλοί" πολίτες την ησυχία μας, πριν αρχίσουμε να φουντάρουμε ένας - ένας...
(Δεν έχω πρόθεση να θίξω κανέναν και ελπίζω να μου συγχωρήσετε το σχόλιο. Άλλωστε λέσχη ανάγνωσης είμαστε και πριν από όλα σκεπτόμενα άτομα που συζητάμε και οι συζητήσεις μας έχουν ενδιαφέρον, ιδιατέρως όταν εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις.)

Πηγή

stathis είπε...

Συναναγνώτες Φίλοι Καλή Χρονιά μακριά από τον βόρβορο των ημερών που όλοι κάνουν προσπάθεια να τον συνηθίσουμε και να γίνουμε παθητικοί παρατηρητές του αν όχι συμμέτοχοι.
Χρειάστηκε αρκετός καιρός και η πρωτοβουλία (και πάλι) από την Πηγή για να συνεχίσσουμε τον ηλεκτρονικό διάλογο. Τον "Κρατούμενο Μηδέν" τον διάβασα. Διαβάζεται γρήγορα και έχει ενδιαφέρον αν και για την μαθηματική του πλευρά εγώ τουλάχιστον χρειάζομαι βοήθεια. Από λογοτεχνική άποψη έχει ενδιαφέρον κύρια από την σκοπιά του συνδυασμού μαθηματικών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και .....παγκοσμιοποίησης. Περισσότερα όμως την Παρασκευή. Ενδιαφέρον θα έχει να συζητηθεί και η άποψη του συγγραφέα περί 'ψυχαγωγικών μαθηματικών" σε σύγκριση με τον όρο "μαθηματική λογοτεχνία". Καλό απόγευμα
Στάθης Χατζόπουλος

stathis είπε...

Αλέξανδρε σε ευχαριστούμε για την βοήθεια στο ιστολόγιο με το άνοιγμα για το νέο βιβλίο. Σε περιμένουμε την Παρασκευή 25-1 γιατί την τελευταία φορά έλειψες. Να είσαι καλά.
Στάθης Χατζόπουλος

Unknown είπε...

Από το σχολείο είχα να αισθανθώ "αδιάβαστη"! Εκείνο το αίσθημα ότι θα με ρωτήσουν και δε θα ξέρω... Πρόλαβα πάντως και όπως λέει ο Στάθης "διαβάζεται γρήγορα" και αυτό, αν και δεν είναι "ικανή", είναι όμως, στη δική μου θεώρηση, "αναγκαία συνθήκη" για να με κρατήσει ένα βιβλίο (για να ξεσκουριάσω λίγο και τα μαθηματικά μου). Αναλυτικά θα συζητήσουμε φυσικά την Παρασκευή, χαίρομαι πάντως που δεν ήμουν η μόνη που πρόσεξε τον όρο "ψυχαγωγικά μαθηματικά". Ξέρουμε αν τελικά θα παρίσταται ο συγγραφέας;

Για την ιστορία και ο Βασίλης έγραψε, μας έδωσε και τις ευχές του αλλά ως συνήθως σε παλαιότερο post, έτσι για να μας μπερδεύει!

Αλέξανδρε θα χρειαστούμε τη διαφορετική ματιά σου, μην πάρεις πάλι απουσία!

Όσο για τ' άλλα... Κάτι από "κόπρο του Αυγεία" μου θυμίζει και δεν υπάρχει πουθενά ένας Ηρακλής. Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν υπάρχει πια σοβαρότητα, έστω και ίχνη σοβαροφάνειας θα ήταν πιο ευπρόσδεκτα από αυτήν την κατρακύλα, που έχουν πάρει όλα γύρω μας.Δημοσιογράφοι (ή μηπως καλύτερα λιβελογράφοι εαυτών και αλλήλων), δικηγόροι (συν-κομιστές... αλλά όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τα ΜΜΕ, τον τρων οι κότες), αναγνώστες (ή μήπως πορνο αναγνώστες που δεν ήθελαν να πληρώσουν για ένα playboy)... Συγγνώμη αλλά έστω από έδώ και ας με διαβάσουν μόνο άλλοι 10, αρνούμαι να με θεωρούν συμμέτοχο και θέλω να φωνάξω απλώς ΦΤΑΝΕΙ και ΑΙΣΧΟΣ. Υπάρχει πάντα και η "άλλη" Ελλάδα και δεν μπορεί να είναι πάντα η μειοψηφία.
Ευχαριστώ.

Πηγή

Unknown είπε...

Η νέα χρονιά άνοιξε με μια πολύ ζεστή παρέα και με μια ενδιαφέρουσα κουβέντα. Η γνωριμία με το συγγραφέα - δημιουργό γρίφων καλύτερα - έδωσε ένα ιδιαίτερο χρώμα στη συνάντηση μας και αποκάλυψε τις "διαδρομές" που ακολούθησε τόσο ο ίδιος, όσο και η ιστορία του "κρατουμένου". Τον ευχαριστούμε θερμά που μοιράστηκε το χρόνο του μαζί μας και αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη "διαδρομή" στα "λογοτεχνικά μαθηματικά".

Αλέξανδρε μας έλειψες και ελπίζω ο φόρτος εργασίας να είναι η αιτία που σε κρατά μακρυά από την παρέα μας. Το ίδιο ισχύει και για όσους απουσίαζαν, μόνο που αισθάνομαι τον Αλέξανδρο ως τον συνδετικό μας κρίκο εκτός Ευριπίδη και φυσικά τον εμπνευστή και λειτουργό του blog μας.

Πηγή

Ο Τηλεπικοινωνιακός της παρέας είπε...

Πράγματι, και εγώ κυριολεκτικά απόλαυσα τη συνάντηση της Παρασκευής.
Το γεγονός της παρουσίας του συγγραφέα έδωσε άλλο χρώμα και ουσία στη συζήτηση. Χάρηκα ιδιαίτερα ότι τόνισε πως θα ήθελε να αποτελέσει μέλος της Λέσχης μας στο νέο κύκλο της...

Αλέξανδρε, η παρουσία σου είναι απαραίτητη. Εύχομαι να είσαι καλά και να σε δούμε στις 29/2ου.