Για να μας βρείτε εύκολα

Η πλήρης ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι:
http://thalis kai filoi ston evripidi.blogspot.com (χωρις τα κενά).

Πιό απλά εάν δεν θυμάστε την μακαρόνι διευθυνσή μας, ψάξτε στο google θαλης ευριπιδης ή thalis evripidis

Επισκεφθείτε μας και στο facebook. To group μας λέγεται ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Νέα Περίοδος Λέσχης 2009 -2010

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:00 το απόγευμα, συζητάμε για το βιβλίο:
Το τέλος της βεβαιότητας[Prigogine, Ilya]
Χρόνος, χάος και οι νόμοι της φύσης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κάτοπτρο - 2003
ISBN: 960-7778-71-5
Σελίδες: 295
Κατηγορία: Χρόνος Φυσική ιστορία Επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία
Τιμή εκδότη: 23,30€

"Ο Prigogine είναι ένας πρωτοπόρος στον τομέα του χάους και της θεωρίας της αυτοοργάνωσης• οι απόψεις του είναι τόσο επαναστατικές και θεμελιώδεις όσο εκείνες του Δαρβίνου. Το Τέλος της βεβαιότητας, συνδυάζοντας αρμονικά το εννοιολογικό, το ιστορικό και το προσωπικό στοιχείο, μας οδηγεί στις συναρπαστικότερες επιστημονικές συλλήψεις του καιρού μας." (Oliver Sacks) "Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να ευγνωμονούμε τον Prigogine για την πολυετή, επίμονη και σχεδόν μοναχική ενασχόλησή του με τα προβλήματα της πολυπλοκότητας και των διαδικασιών μακράν της ισορροπίας, τη λύση των οποίων περιγράφει με αριστουργηματικό τρόπο σε τούτο το βιβλίο." (John Maddox, Nature)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να ξεκινήσατε το διάβασμα. Εγώ έφθασα στην εξηκοστή σελίδα διαπιστώνοντας πόσο λίγη φυσική ξέρω.Υπάρχουν πολλές νέες έννοιες για μένα, όπως μακράν της ισορροπίας , εκλυτικές ιδιότητες κι άλλες. Ίσως θα έπρεπε παράλληλα να ανοίξουμε κάποιο σύγχρονο βιβλίο φυσικής ή χημείας. Καλό διάβασμα σε όλους!Μαριγώ

ΠΗΓΗ-ΕΛΕΝΗ είπε...

Πολύ χαίρομαι που σε ακούω Μαριγώ.
Το πήραμε το πτυχίο;
Ομολογώ πως εγώ δεν έχω διαβάσει ούτε γραμμή. Αποδεικνύονται οι κουραστικότερες "διακοπές" που έχω κάνει ποτέ. Καλύτερα να μην είχα κουνήσει εκατοστό από εδώ!
Μόλις φτάσω στα σημεία που λές θα προσπαθήσω, αν μπορώ, να σε διαφωτίσω. Συχνά ακούγονται δυσκολότερα από όσο πραγματικά είναι.
Τα άλλα βιβλία τα βρήκες;
Καλή ανάγνωση.
Πηγή

Μαριγώ είπε...

Περασα την τελευταία Θεματική ενότητα και έπεται η διπλωματική για τον φετινό χειμώνα. διαδικασίες σε αργή κίνηση! Αλλά οχρόνος είναι το ζητούμενο. Ελπίζω να ξεκίνησες διάβασμα Πηγή, η ύλη δεν βγαίνει εύκολα.
Τα άλλα βιβλία δεν κυκλοφορούν, πώς θα τα βρούμε.Καλή ανάγνωση σε όλους, Μαριγώ