Για να μας βρείτε εύκολα

Η πλήρης ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι:
http://thalis kai filoi ston evripidi.blogspot.com (χωρις τα κενά).

Πιό απλά εάν δεν θυμάστε την μακαρόνι διευθυνσή μας, ψάξτε στο google θαλης ευριπιδης ή thalis evripidis

Επισκεφθείτε μας και στο facebook. To group μας λέγεται ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 στις 18:00, με τη συμμετοχή του συγγραφέα, συζητάμε το βιβλίο :

Η παραβολή του ασώτου
Συγγραφείς: Γιάννης Καρβέλης
Εκδότης: Γαβριηλίδης, Σελίδες: 227
Ημ. Έκδοσης: 09/04/2010

Αθήνα, 2000. Ο μαθηματικός Αντώνης Στυλιανίδης, παρασυρμένος στο κυνήγι του εύκολου χρηματιστηριακού κέρδους (που γρήγορα αποδείχτηκε καταστροφική παγίδα), έχει ξεστρατίσει από τη δουλειά του στο σχολείο, τη μεταπτυχιακή του εργασία και την προσωπική του ζωή.
Μια παλιά σοβαρή γνωριμία τον συνδέει με μια σκοτεινή υπόθεση, όπου η αποκρυπτογράφηση ενός e-mail θα αποκάλυπτε παρανομίες του χρηματιστή που τον έχει καταστρέψει. Αργότερα όμως, αντιγράφοντας για λογαριασμό ενός ανθρώπου της νύχτας ένα DVD που κρύβει ένοχα μυστικά, διαπιστώνει ότι το παραδικαστικό κύκλωμα θα ξελασπώσει τον χρηματιστή. Με όπλο του τη Μαθηματική Λογική συνεργάζεται με τον άνθρωπο της νύχτας, ώστε να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, που χρησιμοποιούν το χρήμα και τις διασυνδέσεις τους, ακόμα και με τα ΜΜΕ, για την προστασία τους. Τα απρόοπτα της περιπετειώδους αυτής διαδρομής, με καταλύτη το μαθηματικό ταλέντο ενός μαθητή του από την Αλβανία, οδηγούν τελικά τον "Άσωτο" στην αυτογνωσία και στο δρόμο της επιστροφής.
Ένα μυθιστόρημα που αποκαλύπτει στον αναγνώστη του, με τον πιο γοητευτικό τρόπο, τον αθέατο κόσμο των πολιτικοοικονομικών συναλλαγών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τηλεπικοινωνιακέ φίλε, μην παίρνεις τόσο στα σοβαρά τις παρατηρήσεις μου. Τελικά μου λείπουν τα σχόλια σου! (Τί σου είναι οι απόψεις των γυναικών!).
Τα λέμε αύριο εκτενέστερα.
Μαριγώ

Ο Τηλεπικοινωνιακός της παρέας είπε...

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι το βιβλίο μου άρεσε.

Συγκριτικά με τον «Κρατούμενο Μηδέν», « Η παραβολή του ασώτου» έρχεται πιο κοντά στα «δικά μας» μέσα απ’ την πρόσφατη νεοελληνική πραγματικότητα του 21ου αιώνα.

Περνά γρήγορα από το Στυλιανίδης (σελίδα 39) στο Αντώνης (σελίδα 40) και έτσι κάνει τον ήρωα πιο οικείο. Τυχαίο; Δε γνωρίζω!

Από πολύ νωρίς, στην ιστορία, φαίνεται η αποτυχία του ανιψιού να «επανασυνδέσει» τους θείους του.


Σελίδα 143 μιλά για Ευρώ (€) στο Παρίσι το 2000!!! (Προφανώς ξέφυγε)

Απότομο γύρισμα της ιστορίας στην προσωπική ζωή του ήρωα και ξαφνικό τέλος!!